t-groep ontvangt voor de 2de keer op rij de erkenning als Top Employer België- Belgique 2013

Geschreven op in de categorie t-groep

t-groep ontvangt voor de 2de keer op rij de erkenning als Top Employer België- Belgique 2013

Het CRF Institute, specialist op het gebied van internationaal onderzoek naar HR-beleid en
werkomstandigheden, heeft onlangs het jaarlijkse onderzoek naar HR-beleid en arbeidsvoorwaarden uitgevoerd onder een groot aantal werkgevers in België. t-groep is dit jaar opnieuw een van de weinige organisaties die het keurmerk Top Employers België-Belgique 2013 mocht ontvangen.
De ondernemingen werden geëvalueerd op de volgende gebieden: salaris en secundaire
arbeidsvoorwaarden, opleiding en training, interne promotiekansen en cultuurmanagement. Alleen bedrijven die voldoen aan de strenge onderzoekseisen ontvangen het Top Employers keurmerk. Ruud van Es, Country Manager Benelux voor het CRF Institute: "De uitstekende arbeidsvoorwaarden die door de gecertificeerde Top Employers worden geboden aan hun personeel, tonen aan dat talentbeheer en leiderschapsontwikkeling net als vorig jaar voor hen topprioriteiten zijn. Ze bieden hun werknemers niet alleen de dingen waarin ze nu in geïnteresseerd zijn, maar ook zaken die hen voorbereiden op de volgende stap in hun loopbaan binnen de organisatie. De Top Employers laten duidelijk zien dat ze hun werknemers waarderen en koesteren.”
Kris Matthijs, algemeen directeur van t-groep België:
"Met de schaarste in de arbeidsmarkt beslisten we dat de t - die zeer herkenbaar is en onze sterke troef is - voor talent staat. We zijn begaan met het talent in de organisatie. Als HR-partner willen we de vragen van de klanten zo volledig mogelijk beantwoorden. Intern gebruiken we het om mensen aan te trekken en te behouden."
t-groep wil een inspirerende bedrijfscultuur, waarbij plezier en hard werken hand in hand gaan. ”De uren die we hier zijn, moeten we op een leuke manier samen doorbrengen en samenwerken maar met een zekere output. Er is hier een vrij vlakke structuur en een hoge toegankelijkheid. Ik vind dat alle leidinggevenden het goede voorbeeld moeten geven. Je kan maar betere mensen aantrekken als je betere leidinggevenden hebt, dat is één van mijn motto’s."

Deel dit artikel

Lees meer op onze website over , .