Onboarding bij t-groep

Geschreven op in de categorie t-groep

Onboarding bij t-groep

Start je bij een nieuwe werkgever? Proficiat! De eerste weken zijn erg spannend. Je leert en ontdekt heel wat nieuwe dingen. Een goeie werkgever wil nieuwe medewerkers dan ook in optimale omstandigheden ontvangen. Ook bij t-groep (de groep rond t-interim en Ascento) vinden we dit cruciaal. Onze onboardingcoach Daisy legt uit hoe zij nieuwkomers onthaalt.

Sinds midden 2016 investeren we nog meer tijd en moeite in de onboarding van onze nieuwe collega’s. Als onboardingcoach ben ik nauw betrokken bij dit traject, dat uit vele fases en tools bestaat.

Alle starters verwelkomen we sowieso op de hoofdzetel als ze hun contract komen ondertekenen. Op dat moment ontmoeten ze hun onboardingcoach en maken ze kennis met de collega’s tijdens de rondleiding.

Naast officiële documenten ontvangen ze ook een onthaalboekje, waarin we iedereen voorstellen. Op die manier weten ze per afdeling bij wie ze terecht kunnen.

Vervolgens begeleid ik hen als onboardingscoach vanuit HR. Ik informeer regelmatig om te weten of alles naar wens verloopt en of ze  ondersteuning nodig hebben. Zo proberen we de fysieke afstand met onze centrale dienst te verkleinen en snel bij te sturen. Alles voor een optimale opvolging.

Nieuwe collega’s krijgen vanaf dag 1 eveneens een peter of meter van hun kantoor of afdeling. Die meter of peter helpt hen van heel nabij met jobgerelateerd advies. Daarnaast bieden we hen via ons intranet en de pagina ‘Welkom bij t-groep’, alle praktische en relevante informatie aan. En natuurlijk is die info ook voor anderen vrij raadpleegbaar.

Tenslotte richtten we een besloten groep op Facebook op voor mensen die het onboardingtraject volgen. Elke week plaats ik hier een welkomstwoordje voor pas gestarte collega’s. Onze nieuwe medewerkers nemen hier vrijblijvend aan deel en kunnen elkaar online leren kennen. Hier kunnen ze ook vragen, ervaringen en info uitwisselen en op die manier samen groeien.

Iedereen wint bij dit versterkte onboardingsproject. Enerzijds geeft dit nieuwe medewerkers extra richting en duidelijkheid, dankzij het aanspreekpunt van de onboardingscoach. Anderzijds biedt dit de andere collega’s en mij heel veel voldoening. Dichter bij onze starters staan, voeling met hen krijgen en hen verder helpen, dat doet deugd. Samen maken we van onboarding een succesverhaal bij t-groep!

Deel dit artikel

Lees meer op onze website over , .