Minder werkstress, meer werkplezier

Geschreven op in de categorie t-interim

Minder werkstress, meer werkplezier

Een leuke job waar we ons goed in voelen, dat willen we allemaal. Maar soms staat een job ook synoniem met stress. Met deze tips maak je job (en je leven) een stuk aangenamer:

1. Zorg voor ontspanning
Wissel af tussen denken en bewegen. Probeer zeker je hoofd leeg te maken voor het slapengaan!

Een voorbeeldje: Te lang aan je bureau gezeten? Haal even een koffie, ga langs bij een collega of sport even over de middag. Die kleine onderbrekingen helpen je ontspannen én geven je frisse ideeën.

2. To-dolijstjes
Maak elke dag een to-dolijst zodat chaos plaats maakt voor structuur.  Zo hoef je niet bang te zijn om iets te vergeten en keert de rust snel terug.

3. Bewaak je grenzen!
Iedereen is beperkt qua hoeveelheid werk. Stel daarom je grenzen en bewaak die ook nauwgezet. Tijdnood? Vraag tijdig hulp en verminder je workload aanzienlijk.

4. Wissel taken af
Lastige taken wissel je af met leuke taken. Hierdoor verlaag je telkens even het stressniveau en verhoog je het werkplezier. Eenvoudig maar effectief.

5. Lachen helpt
Niets helpt beter dan een gezonde dosis humor op tijd en stond. Lachen is niet alleen plezant, het verjaagt ook de stress. Humor op het werk is dus heel belangrijk als je serieus wat werk wil verzetten.

6. Deel taken op in blokken 
Reserveer vaste tijdsblokken voor specifieke taken. Zo kan je taken schrappen en raak je sneller vooruit.

7. Me-time vs. mini-dip
Mensen hebben gemiddeld om de 90 minuten een mentale time-out. Het is zinloos om tegen deze mini-dips te vechten. Gun jezelf liever een onderbreking van 5-10 minuten. Of ga even de post weg doen.

Veel succes met je werkstress!

Natascha Daems, Uitzendconsulent, t-interim

Deel dit artikel

Lees meer op onze website over , , , , .