Hoe selecteert t-interim uitzendkrachten voor vacatures?

Geschreven op in de categorie t-interim

Als uitzendkracht vraag je je wel eens af waarom je wel of niet weerhouden bent voor een vacature. Daarom schets ik graag onze manier van werken. Ik geef ook enkele tips over wat je best wel en niet doet, zodat je kansen om weerhouden te worden de hoogte ingaan bij een volgende sollicitatie.

Voorbereiding is het halve werk

Word je uitgenodigd voor een gesprek, dan ben je best goed ingelicht over de vacature en het bedrijf dat de vacature aanbiedt. Als uitzendconsulent leer ik hieruit hoe gemotiveerd je bent. Als je niet meer weet over welke vacature het gaat omdat je al zoveel hebt gesolliciteerd, komt dit natuurlijk niet goed over. Kan je daarentegen al wat meer vertellen over het bedrijf, dan maak je een professionele indruk.
Zorg er daarnaast voor dat je op tijd bent, en verzorg je voorkomen.

Reacties op en van je vorige werkgever

Na het overlopen van de vacature, gaan we verder naar de cv. Het is belangrijk dat je cv zo volledig mogelijk is. We overlopen deze en bekijken de relevantste werkervaringen. Wij vragen meestal ook waarom je bij de vorige werkgever bent gestopt. Dit kan zijn omwille van economische redenen, maar eventueel ook om persoonlijke redenen.

Hier is het absoluut niet de bedoeling dat je de vorige werkgever gaat zwart maakt want zo kom je onverantwoordelijk over. Zeg eerlijk waarom je ontslagen bent of waarom de relatie niet goed was. Grijp de kans om aan te tonen wat je geleerd hebt en hoe je het anders gaat aanpakken bij een andere werkgever.

Op het einde van het gesprek vragen we meestal een referentie. Dit is een contact bij je vorige werkgever, om na te gaan hoe je je werk daar deed. Met een positieve referentie heb je meteen een streepje voor.

Allerlei andere zaken

Als je je op de vorige twee zaken hebt voorbereid, ben je alvast goed op weg. Er zijn natuurlijk allerlei andere zaken die een rol spelen in het weerhouden van iemand.

Stel dat de uitzendconsulent een kandidaat voorstelt waar hij/zij volledig achter staat, kan het nog zijn dat de klanten geen klik heeft met de uitzendkracht. Of misschien matcht jouw loonverwachting niet met de functie. Die vraag wordt tijdens elk selectiegesprek gesteld, en je antwoord wordt meegegeven aan de klant.  Stel dat je verwachtingen te hoog zijn, dan kan het zijn dat de klant niet met jou in zee gaat. Natuurlijk kan er nog onderhandeld worden.

1-2-3 tips

- Wees op tijd
- Lees de vacature goed door
- Wees jezelf

Auteur: Dorien Deleyn, uitzendconsulent t-interim Wilrijk

Deel dit artikel

Lees meer op onze website over , , , .