Hoe antwoord je op de moeilijkste vragen in een sollicitatiegesprek?

Geschreven op in de categorie tips

Hoe antwoord je op de moeilijkste vragen in een sollicitatiegesprek?

Een goede voorbereiding doet je kansen tijdens een sollicitatiegesprek aanzienlijk stijgen. Om je klaar te stomen, geef ik enkele voorbeelden van moeilijke vragen en hoe je deze best beantwoordt.

De vraag waarmee rekruteerders meestal beginnen is:

“Vertel eens wat meer over jezelf”.

Dit lijkt een makkelijke vraag, maar je kan ook serieus de mist ingaan. Het is belangrijk dat je niet jouw hele levensverhaal vertelt. Beperk je tot een korte voorstelling en schets jouw werkervaring en/of studies die relevant zijn voor de functie. De manier waarop je jezelf voorstelt is belangrijk omdat de rekruteerder je karakter dan al inschat (enthousiast, gemotiveerd, stil, nerveus,...).

Daarna bekijken ze je CV. Ze overlopen deze samen met jou en stellen hier lastige vragen over zoals:

“Hoe verklaar je dat gat in jouw CV?”

Het is belangrijk dat je aantoont wat je in die periode gedaan hebt: een wereldreis, vrijwilligerswerk, sollicitaties, werkonbekwaamheid, enzovoort. Als je aantoont dat je actief bezig bent geweest of je kunt verantwoorden waarom je destijds niets gedaan hebt, komt dit positief over. Wees wel eerlijk en relevant.

“Ben je ooit ontslagen geweest? Indien ja, waarom?”

Deze vraag ziet niemand graag komen, maar is eigenlijk gemakkelijk te beantwoorden. Wees eerlijk, kader de reden van je ontslag en vertel wat je eruit hebt geleerd. Maak je vorige werkgevers zeker niet zwart. Zo lijkt het alsof je onverantwoordelijk bent en de schuld afschuift op anderen. 

Tenslotte krijg je enkele vragen voorgeschoteld om de sollicitatie af te ronden, zoals:

“Waar zie je jezelf over 5 jaar?”

Deze vraag peilt naar jouw ambities. Het is belangrijk dat je jezelf ziet groeien in het bedrijf. Wil je bijvoorbeeld evolueren naar een leidinggevende functie, of specialiseren in een bepaalde richting?

“Hoeveel wil je verdienen?”

Dit is misschien wel de lastigste vraag die gesteld wordt tijdens een sollicitatiegesprek. Hou je vast aan het loon dat je bij jouw vorige werkgever kreeg of vertel dat je het baremaloon wilt, dit zijn de veiligste antwoorden.

De laatste vraag die elke rekruteerder stelt: “Waarom moeten wij jou aannemen?”

Dit is het moment om jezelf te verkopen. Herhaal niet zomaar de functieomschrijving of competenties die in de vacature staan, maar toon aan dat jij de geschikte kandidaat bent voor de functie. Gebruik hiervoor jouw vorige werkervaringen en jouw talenten.

Auteur: Dorien Deleyn, uitzendconsulente t-interim Wilrijk

Deel dit artikel

Lees meer op onze website over , , .