Gezond op je werk: 5 tips voor een beter kantoorleven

Geschreven op in de categorie tips.

Gezond op je werk: 5 tips voor een beter kantoorleven

Auteur: Elke Mets, uitzendconsulente bij t-interim Merksem

Tegenwoordig lees je het steeds vaker: van werken op kantoor word je dik. Volgens een recent onderzoek van de Amerikaanse website CareerBuilder verhoogt een administratieve functie je kans op gewichtstoename spectaculair. Maar liefst 69 procent van de proefpersonen die aan een administratieve job begint, verdikt in die periode ook.

Volgens gerenommeerde voedingsexperten ligt de oorzaak bij verschillende factoren. Enerzijds betekent bureauwerk dat je meer zit en minder beweegt. Anderzijds komt er vaak stress bij de job kijken, waardoor mensen die een kantoorjob doen, sneller naar comfort food grijpen.

Maar dat hoeft niet zo te lopen. Bij t-interim Merksem zeggen we resoluut nee tegen de extra kilo’s! Want je dagelijkse portie sport kan uit meer bestaan dan de meters tussen je bureau en de printer. Hieronder enkele tips die we uitprobeerden om toch fit en slank te blijven:

  • Koekjes of snoepgoed als snelle hap in je lade? Nope. Vervang het liever door een stuk fruit of neem allemaal één stuk fruit mee en maak gezamenlijk een lekkere smoothie of fruitsla. Lekker fris én gezond.
  • Al uren vastgekluisterd aan je bureau? Ga dan even staan of 'muurzitten' tijdens het doornemen van documenten. Of hou die meeting al wandelend voor extra inspiratie en transpiratie.
  • Na het werk geen energie meer om te sporten? Maak dan een pact met je collega’s en sleur elkaar mee om elke week één dag gezamenlijk te sporten. Ideaal als teambuilding.
  • Geen tijd na het werk? Gebruik je middagpauze en neem een zumbales in plaats van een broodje. Da’s pret verzekerd!
  • Maar vooral: maak plezier! Lachen is immers hét geheime trainingsplan om je buikspieren strakker te krijgen!

(PS Alle tips zijn met succes getest en goedgekeurd door Diane, Sana en Elke van t-interim Merksem.)

 

Bronnen:

  • “Desk jobs are bad for your health.” - inc.com/business
  • “Start to work maakt dik.” - Nina magazine
  • “8 beroepen waar je dik van wordt.” - vacature.com

Deel dit artikel