Nieuws

Jobstudent? Vermijd deze beginnersfouten

Geschreven op woensdag 22 maart 2017 in de categorie Jobstudenten.

We snappen het: je wilt snel aan de slag. Toch zijn er een paar zaken die je beter niet over het hoofd ziet voor je start met je vakantiejob.  Twee voorbeelden:

  • Je vergeet je elektronische contract te ondertekenen? Dan ben je niet verzekerd.
  • Je klopt te veel uren? Dan gaat de fiscus er met je extra loon vandoor.

Liever geen verrassingen? Volg onderstaand stappen

Lees meer

Minder werkstress, meer werkplezier

Geschreven op vrijdag 3 maart 2017 in de categorie t-interim

Een leuke job waar we ons goed in voelen, dat willen we allemaal. Maar soms staat een job ook synoniem met stress. Met deze tips maak je job (en je leven) een stuk aangenamer.

Lees meer

Minder werkstress, meer werkplezier

Beter voorbereid naar een jurygesprek

Geschreven op donderdag 16 februari 2017 in de categorie tips.

Het jurygesprek (of mondelinge proef) wordt steeds vaker een vast onderdeel binnen selectieprocedures. Ascento heeft hier doorheen de jaren al een uitgebreide expertise in opgebouwd. Want meer en meer organisaties gebruiken een dergelijke formule in hun selectieproces. Maar wat is een jurygesprek nu eigenlijk? En waar mag je je aan verwachten?

Lees meer

Ontwaak uit je winterslaap – tips tegen winterdipjes

Geschreven op donderdag 19 januari 2017 in de categorie t-groep

De dagen worden korter, kouder en donkerder. Bijna dommel je in een winterslaapje. Zonde, want op het werk – en daarbuiten – wachten een heleboel uitdagingen. Wrijf de slaap uit de ogen. Laat je cocon voor wat hij is. En sla je vleugels uit! Vijf tips.

Lees meer

Goochelen met tijd: leer efficiënt werken

Geschreven op woensdag 30 november 2016 in de categorie tips

Tik… Tak… Tik. Je dag lijkt wel een race tegen de klok. De stapel to-dolijstjes werpt een schaduw op je bureau en het zweet parelt op je voorhoofd. Hoe breng je ál die taken tot een goed einde? Leer hier hoe efficiënt werken tijd creëert.

Lees meer

Succesvol solliciteren zit ’m in de details

Geschreven op woensdag 30 november 2016 in de categorie tips

Solliciteren, niemand lijkt het graag te doen. Het is natuurlijk geen eenvoudige klus, en als je het goed wil doen, vormt het een volwaardige dagtaak. Net zoals in een gewone job verloopt het solliciteren de ene dag beter dan de andere. Belangrijk is om nooit de moed op te geven. Heb je een slechte dag, solliciteer dan die dag niet. Zo vlieg je er de volgende dag opnieuw met een fris hoofd en volle goesting in.

Lees meer

Onboarding bij t-groep

Geschreven op donderdag 24 november 2016 in de categorie t-groep

Start je bij een nieuwe werkgever? Proficiat! De eerste weken zijn erg spannend. Je leert en ontdekt heel wat nieuwe dingen. Een goeie werkgever wil nieuwe medewerkers dan ook in optimale omstandigheden ontvangen. Ook bij t-groep (de groep rond t-interim en Ascento) vinden we dit cruciaal. Onze onboardingcoach Daisy legt uit hoe zij nieuwkomers onthaalt.

Lees meer

Onboarding bij t-groep